Makronky z bílé čokolády
Ingredience
500 g směs moučkového cukru a mandlového prášku v poměru 1:1, 6 bílků ze středně velkých vajec, 225 g cukru krupice, 60 ml vody
Na krém
200 g mascarpone, 100 g moučkového cukru, 160 g bílé čokolády
Postup
1. Rozmixujte směs moučkového cukru a mandlového prášku se 3 bílky, až vznikne mandlová pasta.
2. Cukr zahřejte na 118 °C a nalijete ho do zpola vyšlehaných zbylých bílků. Vlažný sníh vmíchejte do mandlové pasty a míchejte tak dlouho, dokud nevznikne lesklá a homogenní hmota.
3. Na pečící papír vytvořte ze směsi pomocí cukrářského sáčku stejně velká kolečka. Párkrát bouchněte plechem o linku nebo stůl, abyste se zbavili vzduchových bublinek. Nechte zaschnout. Pak pečte v troubě vyhřáté na 160 °C asi 20 minut.
4. Na krém rozpusťte ve vodní lázni bílou čokoládu a nechte ji trochu zchladnout. Pak ji smíchejte s mascarpone vyšlehaným s cukrem. Upečené makronky plňte krémem.